Heat4Cool projekt

 

THERMOWATT Kft kedvezményezett partner a Heat4Cool elnevezésű projektben, amely a 723925 számú megállapodás alapján az Európai Unió energiahatékonyságot és innovációt támogató Horizon 2020 programja keretén belül támogatást nyert.

 

 

A projektkoordinátor: Politecnico Di Milano egyetem.

A konzorcium további tagjai: Fahrenheit AG, THERMOWATT Kft, HYPERTECH, Fundacion TECNALIA Research & Innovation, SUNAMP Ltd., AES Ltd, Balkanika Energy AD, SOLINTEL M&P Sl, Symelec Renewables Sl, IZNAB Sp. Z.o.o, European Heat Pump Association, Hochschule Luzern.

A projekt célja, egy olyan innovatív, magas energetikai- és költség-hatékonyságú megoldás kínálása, amellyel különböző, közel zéró kibocsátás elérését célzó rehabilitációs rendszeregységek optimális integrálása érhető el. A különböző megoldások kombinálása, rendszerek összehangolása és ezek monitorolása fontos projektelem: alapvetően épületek, épületegyüttesek, városrészek számára készül úgy, hogy a már meglévő rendszerek módosítása, felújítása vagy javított kihasználása mellett vonja be új technológiák/megoldások alkalmazását. A projekt során összeállításra kerül egy útmutató a demonstrációs területeken megvalósuló rendszerkomplexumok alapján, ami globálisan alkalmazhatóvá teszi a projekt során fejlesztetteket. A projekt fő eleme épületek smart rekonstrukciója azzal bővítve, specifikálva, hogy az ön-korrigáló intelligens épület energetikai menedzsment rendszerbe napenergiával hajtott hőszivattyúk kerülnek integrálásra. A hőszivattyúk több forrással működhetnek, a szennyvízhő hasznosításán alapuló hőszivattyúzás projektrészért és a magyarországi demonstrációs terület – Szt. István tér, Budapest 4. kerület – felügyeletéért THERMOWATT a felelős.

A 4 éves projekt megvalósítási időszaka: 2016. október 3. – 2020. október 3.

További részletekért keresse fel a project honlapját: www.heat4cool.eu

 

 

A Bisnode nemzetközi szinten 1908 óta minősíti a cégeket megbízhatóságuk alapján és 1996 óta lehetőségek kapnak a vállalatok, hogy tanúsítvány formájában is megmutathassák partnereik számára, hogy elismert, hitelképes, megbízható vállalatok. A THERMOWATT Kft. 2014-ben kapta meg az AA minősítést, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75%-a rendelkezik, ez is bizonyítja, hogy velünk az üzleti kapcsolat kialakításának a pénzügyi kockázata nagyon alacsony.