ÚJABB ELISMERÉS: THERMOWATT lett Abu Dhabiban az “Ingatlanpiaci Víz” nyertes innovátora

 

A THERMOWATT Kft.-t választották az „Ingatlanpiaci Víz” kategória legkiemelkedőbb fejlesztőjének az Innovate@IWS elnevezésű, fenntartható és innovatív technológiák által vívott versenyen, amely az Abu Dhabi Fenntarthatósági Hét al-eseményének, a MASDAR Institute fővédnöksége alatt zajló Nemzetközi Vízügyi Csúcstalálkozónak (IWS) részeként került megrendezésre. Az esemény célja volt, hogy olyan jövőbe mutató technológiák felfedezését és piacra lépésének felgyorsítását támogassa, amelyek hozzásegíthetnek általános vízhasználatunk és víztakarékossági szemléletmódunk átformálásához. 

 

Az eseményről készült galéria a képre kattintva érhető el.

 

A Közel-Keleti régió legnagyobb és legambiciózusabb fenntarthatósági eseménye, az Abu Dhabi Fenntarthatósági Hét (ADSW) egyik részeseményeként megrendezésre kerülő Nemzetközi Vízügyi Csúcstalálkozó (IWS) egy olyan egyedülálló globális platformot hozott létre, amely központi témájaként a szárazsággal küzdő régiók vízhez kötődő fenntarthatósági fejlesztésének támogatását tűzte ki célul. Az IWS-en a világ különböző tájainak vezetői, a vízipar legtekintélyesebb szakértői, akadémikusai és üzleti fejlesztők azért gyűltek össze, hogy új, fenntartható stratégiák és technológiák fejlődésének elősegítői legyenek. Amikor bolygónk veszélyeztetett vízkészletének megőrzéséről és leghatékonyabb hasznosításáról van szó, minden új ötlet, javaslat szívesen fogadott. Ezek közül pedig van olyan, amely valós lehetőségeket rejt a hasznosítási és takarékossági szemléletmódunk átalakításához – az IWS 2015. évi kiadása ezeket kutatta.

 

Az idei évben debütáló, úttörő kezdeményezés, az Innovate@IWS lehetőséget kínált a világ különböző pontjairól érkező vízipari technológiák részére, hogy fejlesztéseiket, fejlesztési ötleteiket a MENA régió (Közel-Kelet és Észak-Afrika) neves szakértőiből, végfelhasználóiból és befektetőkből álló zsűri előtt bemutassa, próbára tegye.

 

„Az Innovate@IWS elsődlegesen arra hivatott, hogy kitöltse a cleantech technológiák értékláncában fellelhető, szakadékként tátongó kommunikációs űrt a technológia-fejlesztés és az üzleti alapokra helyezés szintjei között”, valamint” olyan fórumot teremt, amely régiós önkormányzatok és közműszolgáltatók képviselői számára különböző, más szárazsággal küzdő területen akár már kipróbált technológiák beépítési lehetőségeinek és alkalmazása hatásainak megértését segítheti elő” mondta Stuart Moss, az Egyesült Királyságbeli technológiai és fejlesztési konzultáns cég, az ISLE Utilities-nek, mint a verseny társszervezőjének ügyvezetője. 

 

Az IWS-i megmérettetésre 12 döntős technológia került előzetesen kiválasztásra 3 kategóriában: önkormányzati, ipari és ingatlanpiaci víz. Tekintettel arra, hogy szennyvízhő-hasznosító rendszere valós víz- és energia-megtakarítási lehetőséget nyújthat bármely kategória érintettjei, szereplői számára, THERMOWATT Kft. a verseny mindhárom kategóriájába benevezte hűtési technológiáját. Az előzetes szelekció alkalmával a rendszer-megoldás kiválasztásra érdemesnek találtatott, így meghívást kapott az Ingatlanpiaci Víz kategóriában való döntő bemutató megtartására.

 

Amellett, hogy a kiválasztásnak köszönhetően 2015. január 19-22. között az IWS Innovációs Pavilonjában rangos kiállítási lehetőséghez jutott a vállalat, az érintett cégek képviselői a MENA régió víziparának tekintélyes szereplőiből összeállt zsűri előtt versenyeztek termékeiket bemutatva, amely végeredményeként kihirdetésre kerültek azok a technológiák/termékek/szolgáltatások, amelyek a száraz területek vízügyi biztonságának megteremtésében a legnagyobb lehetőségeket rejtik magukban. Egy nyertes technológia az elképzeléseknek megfelelően kiemelkedő kiválóságot mutatott egyediség, üzleti potenciál és hosszú távú, átfogó szemlélet tekintetében.

 

Az ingatlanpiaci víz kategória zsűrijének tagjai a következő szakemberek voltak:

  • Stella Thomas (alapító és ügyvezető igazgató, Global Water Fund),
  • dr. Bruce Walker Ferguson (professzor – mérnöki rendszerek és menedzsment, intézményvezető – MASDAR Institute, Innovációs és Vállalkozási Intézet),
  • Søren Hvilshøj (nemzetközi vízügyi igazgató, Ramboll)
  • Mohamed Al Marar (tulajdonos partner, Gateway to Abu Dhabi)

 

A nyerteseket Stuart Moss és Prof. Bruce Ferguson hirdette ki a záró ceremónián: rendkívül büszkék vagyunk, hogy az Ingatlanpiaci Víz kategóriában THERMOWATT Kft.-t hívták a pódiumra, hogy átvegye a győztesnek járó plakettet.

 

Kivételes kitüntetés, hogy a THERMOWATT megoldás ilyen kiváló versenytársakkal való küzdelemben nyerhetett. Az, hogy részesei lehettünk ennek az eseménynek nem csupán egyedülálló lehetőséget teremtett számunkra, hogy ezzel a régióval is megismertethessük technológiánkat, de hozzásegített értékes kapcsolatok kialakításához, az iparág legkülönbözőbb szereplőivel való ígéretes együttműködések megalapozásához is.

Elismerések

 

Nemzetközi médiamegjelenések:

A Bisnode nemzetközi szinten 1908 óta minősíti a cégeket megbízhatóságuk alapján és 1996 óta lehetőségek kapnak a vállalatok, hogy tanúsítvány formájában is megmutathassák partnereik számára, hogy elismert, hitelképes, megbízható vállalatok. A THERMOWATT Kft. 2014-ben kapta meg az AA minősítést, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75%-a rendelkezik, ez is bizonyítja, hogy velünk az üzleti kapcsolat kialakításának a pénzügyi kockázata nagyon alacsony.