THERMOWATT EURÓPAI SZABADALOMMAL A ZSEBÉBEN KÖVETKEZŐ LÉPÉSEIT TERVEZI

 

THERMOWATT Kft. 2018 tavaszán értesült arról, hogy magyar, orosz és ukrán szabadalma után tulajdonosa lett Európai Szabadalomnak is: 2018. április 11.-én az Európai Szabadalmi Hivatalnál szabadalmi jogot szerzett „Eljárás és kapcsolási elrendezés szennyvizek hőtartalmának hasznosítására” cím alatt leírt technológiájára.

Szabadalmát Thermowatt 34 európai országban hatályosította, lehetőséget teremtve ezzel arra, hogy az egyes országokba versenyelőnnyel lépjen be. Akármekkora megtiszteltetés Európai Szabadalom birtokosának lenni, ez önmagában nem elég ahhoz, hogy egyedi szennyvízhőt hasznosító technologiájával Thermowatt meghódíthassa Európát: erőforrásait és idejét a lehető legtudatosabban kell beosztania annak érdekében, hogy sikerre váltsa helyzetét.

De melyek is azok a hatályosított szabadalommal érintett 34 európai ország közül, amelyek a legnagyobb potenciállal rendelkezhetnek? Hogyan tovább? Hogyan válasszon a lehetőségek bőséges kínálatából? Miért is a kiválasztott országok azok, amelyekre érdemes időt és erőforrást összpontosítani? És hogyan közelítse meg ezeket a piacokat, milyen eszközökkel, milyen szereplőket vonjon be Thermowatt? Ezekre a kérdésekre keresve a választ a cég pályázatot nyújtott be a Külgazdasági és Külügyminisztérium 2019 évi Vízipari Pályázati Programjához. A program felhívásában a Minisztérium arra invitálta a hazai vízipari cégeket, hogy külpiacra való lépéseik megkönnyítése, külpiaci tevékenységei előmozdítása érdekében pályázzanak a KKM támogatására.

Thermowatt Kft. pályázati anyagában hangsúlyozta, hogy friss Európai Szabadalma kiemelkedően előnyös pozícióba állítja az európai piacon, amely lehetőség megfelelő kihasználásához azonban iránymutatásra és célzott marketing eszközökre van szüksége. Pályázata keretén belül megbízott szakemberek segítségével a 34 ország különböző szintű elemzése eredményeképpen beazonosításra kerültek azok az ideális célországok, ahol Thermowatt a legnagyobb eséllyel tudja technológiáját bevezetni és projekteket fejleszteni. A kiemelt piacok részletes elemzése nyomán felállítandó stratégia szolgál majd útmutatóul Thermowatt Kft. számára a hatékony és eredményes külpiaci előrelépésekhez.

Thermowatt pályázati projektje a tervek szerint 2020. március végével lezárul, marketing eszközei már hamarosan elérhetőek lesznek a honlapon is.

 

      

A projekt a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával a Vízipari Pályázati Program keretében valósult meg.
Jelen híradás tartalma nem minősül a Külgazdasági és Külügyminisztérium hivatalos álláspontjának.

A Bisnode nemzetközi szinten 1908 óta minősíti a cégeket megbízhatóságuk alapján és 1996 óta lehetőségek kapnak a vállalatok, hogy tanúsítvány formájában is megmutathassák partnereik számára, hogy elismert, hitelképes, megbízható vállalatok. A THERMOWATT Kft. 2014-ben kapta meg az AA minősítést, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75%-a rendelkezik, ez is bizonyítja, hogy velünk az üzleti kapcsolat kialakításának a pénzügyi kockázata nagyon alacsony.