THERMOWATT EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST KÖTÖTT A VIETNÁMI HOA BINH ÉPÍTŐIPARI ÉS INGATLANFEJLESZTŐ VÁLLALATTAL

Vietnám egyik legnagyobb építőipari vállalata, a Hoa Binh Construction & Real Estate Corporation építőipari  kivitelező nagyvállalt tulajdonosa és vezetősége 2017. május 19-én Budapestre látogatott, hogy jobban megismerje a Thermowatt szennyvíz-hőt hasznosító fűtő-hűtő rendszereit, működésüket élőben is megtekintse.

 

Megállapodás aláírása  (Kép: KKM, Burger Zsolt)

Le Viet Hai és Kiss Pál urak aláírják az együttműködési megállapodást Baloghdi Tibor főkonzul (Ho Chi Minh City) és Joó István miniszteri biztos jelenlétében (foto: KKM, Burger Zsolt)

Az eseményről készült galéria a képre kattintva érhető el. (Fotók: KKM, Burger Zsolt; Thermowatt Kft.)

 

Hoa Binh elsőként a Honvédkórházban immár közel 3 éve kiválóan üzemelő Thermowatt fűtő-hűtő rendszert tekintette meg. A körbejárt gépházról és a műszaki megoldásról elismeréssel nyilatkoztak a vietnámi vezetők és kijelentették, hogy a rendszer Vietnámban való megvalósítására komoly lehetőségeket és igényt látnak.

 

A vietnámi küldöttséget ezután dr Makai Martina a zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár asszony fogadta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban, ahol a nemzetközi Zöld Klímaalap kínálta projektfinanszírozási lehetőségekről és egyéb együttműködési potenciálról tárgyaltak. „Hiszünk abban, hogy Vietnámnak szüksége van erre a [Thermowatt] technológiára és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy együtt Thermowatt Kft-vel sikeresen kivigyük Vietnámba”- jelentette ki Le Viet Hai vezérigazgató úr.

 

A látogatás kiemelt eseményeként Thermowatt Kft. részéről Kiss Pál ügyvezető igazgató és a mintegy 6000 főt foglalkoztató, a tavalyi évben 473 millió USD árbevétellel rendelkező Hoa Binh Vállalat képviseletében pedig Le Viet Hai vezérigazgató ünnepélyes keretek között együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

 

A Thermowatt Kft. és a Hoa Binh cég közötti együttműködési megállapodás a két cég szövetségének kifejezett szándékát tartalmazza. A partnerség alapvető célja, hogy a két vállalat Vietnámban közösen olyan projekteket, kivitelezéseket készítsen elő és valósítson meg tervezetten évi 5 millió USD értékben, amelyek részeként Thermowatt Kft. szennyvízhőt hasznosító innovatív és környezetbarát épülethűtési technológiai megoldása bevonásra és alkalmazásra kerül. Partnerek meghatározták a projektek megvalósításában egymás közti feladatmegosztásukat, kizárólagos együttműködésüket továbbá, hogy közösen pályázatot nyújtanak be a nemzetközi Zöld Klímaalaphoz (GCF).

 

Joó István vízdiplomáciáért, vízipari exportért és a Duna Régió Stratégiáért felelős miniszteri biztos az aláírási ceremónián elmondott köszöntőjében kiemelte, hogy Magyarország elkötelezett a kiváló magyar-vietnámi kapcsolatok további erősítése iránt és támogatja Thermowatt Kft és Hoa Binh vállalat szövetségét. A dokumentum aláírását megelőzően a miniszteri biztos és Mr. Hai vezérigazgató úr további, a vízgazdálkodás területéhez kapcsolódó  együttműködési lehetőségek feltérképezéséről is tárgyalt.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

A Bisnode nemzetközi szinten 1908 óta minősíti a cégeket megbízhatóságuk alapján és 1996 óta lehetőségek kapnak a vállalatok, hogy tanúsítvány formájában is megmutathassák partnereik számára, hogy elismert, hitelképes, megbízható vállalatok. A THERMOWATT Kft. 2014-ben kapta meg az AA minősítést, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75%-a rendelkezik, ez is bizonyítja, hogy velünk az üzleti kapcsolat kialakításának a pénzügyi kockázata nagyon alacsony.