Délkelet Ázsiai üzleti út során Thermowatt Maláj cégekkel írt alá együttműködési és titoktartási megállapodásokat

A 2017. szeptember 13-án Magyarország Kuala Lumpur-i Nagykövetsége szervezésében megvalósult Magyar–Malajziai Vízügyi Innovációs és Networking Fórumon Kiss Pál a THERMOWATT Kft ügyvezető igazgatója Együttműködési és Titoktartási Megállapodást írt alá a maláj Bluewater Partners Sdn Bhd vállalattal valamint aláírt Titoktartási Megállapodásokat cserélt az Indah Water Konsortium Sdn Bhd (IWK) vállalattal.

 

Az aláírási ceremóniára Káli Attila malajziai magyar nagykövet úr és Dr. Pana Petra Külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár asszony jelenlétében került sor.

 

     

Kiss Pál,  a THERMOWATT Kft ügyvezetője és Datuk Seri Jeff Yap, a Bluewater Partners vezérigazgatója Együttműködési és Titoktartási Megállapodást ír alá;  Kiss Pál és Faizal Othman az IWK vezérigazgatója Titoktartási Megállapodást adnak át -
Dr. Pana 
Petra helyettes államtitkár asszony és Káli Attila nagykövet úr jelenlétében (képek: KKM)

 

Az aláírt és átadott dokumentumok egy olyan szoros együttműködés megkezdését foglalják írásba, amely célja kiemelten energia hatékony és szennyvízen alapuló épülethűtő rendszerek kifejlesztése és telepítése Malajziában továbbá olyan partnerségek kialakítása, amelyek a közeljövőben a Zöld Klímaalaphoz (Green Climate Fund - GCF) benyújtandó pályázathoz alapvető fontosságúak lesznek.

 

A Bluewater Partners nevében Datuk Seri Jeff Yap vezérigazgató úr írta alá az Együttműködési Megállapodást. A céghez számos olyan szennyvíztisztító telep kivitelezési project köthető, amelyekben a fejlett víztisztítási és/vagy víz újrahasznosítási technológiák bevonására kiemelt figyelmet fordítanak. A megvalósuló telepek vonatkozásában befektetőként, tervezőként, kivitelezőként, üzemeltető és karbantartó vállalatként egyaránt érdekelt lehet. A Bluewater Partners számára fontos célkitűzés innovatív technológiák alkalmazása és előkészítés alatt áll több olyan projektje illetve kapcsolatban áll olyan lehetséges felhasználókkal, ahol ilyen technológiák telepítése megvalósulhat, így megállapodásra jutott THERMOWATT Kft-vel a malajziai képviseletről.

 

Az IWK, amelyet a fórumon Faizal Othman vezérigazgató úr képviselt, Malajzia nemzeti szennyvíz üzemeltető vállalata, legfőbb feladata modern és hatékony szennyvízhálózat kialakítása és fenntartása valamennyi maláj számára. Az együttműködés THERMOWATT és IWK között arra hivatott, hogy felmérje és elemezze a szennyvíz potenciált THERMOWATT Technológia telepítéséhez.

 

A Magyar–Malajziai Vízügyi Innovációs és Networking Fórum célja volt egyrészt a magyar víz- és szennyvízipari technológiák és innovációk bemutatása, másrészt pedig megfelelő fórum biztosítása ahhoz, hogy a maláj cégek kapcsolatot építhessenek ki és dialógust kezdhessenek a magyar cégek képviselőivel. A magyar víz- és szennyvízipari innovációk bemutatására a Fővárosi Vízművek, a WaterScope Kft és a THERMOWATT Kft előadásában került sor.

 

A vízügyi fórum a 2017. szeptember 11-13 között megrendezésre kerülő 7. IWA-ASPIRE Konferencia (http://www.aspire2017.org.my/) mellékeseménye volt. A Konferencián, amely számos vízzel kapcsolatos témakörre fókuszált – beleértve a csendes-óceáni térség aktuális fejlesztési és vízgazdálkodási kérdéseit –, több mint 600 nemzetközi és helyi delegált illetve 200 feletti technológia és megoldás képviselője vett részt. A szakpolitikai és ipari döntéshozók, valamint a magán- és közszféra vízipari szakemberei azért gyűltek össze Kuala Lumpurban, hogy megosszák tapasztalataikat, tanuljanak nemzetközi szakértőktől és végül olyan, a gyakorlatban megvalósítható tervekkel, megoldásokkal térjenek haza, amelyekkel elősegítik a globális vízipar aktuális kihívásainak leküzdését. Kiss Pál ügyvezető úr a szervezők megtisztelő felkérésére előadást tartott a Konferencia ‚Víz & Energia Nexus‘ témájú szekciójában.

 

A THERMOWATT Kft mindezen felül megjelent a 7. IWA-ASPIRE Konferenciával párhuzamosan tartott Water Malaysia 2017 Kiállításon is a Magyarország pavilon egyik kiállítójaként. Az exhibíció szervezése hátterében az állt, hogy egy helyen összegyűjtse és az érdeklődők számára elérhetővé tegye a víz- és szennyvíz ipari smart technológiákat, legújabb innovációkat és gyakorlatias megoldásokat. A Konferencia hivatalos megnyitóünnepsége után Maximus Ongkili maláj energia, zöld technológia és vízügyi miniszter is meglátogatta a Magyarország pavilont.

 

     

A Konferencia és a Kiállítás teljes képgalériájának megtekintéséhez kérjük kattintson a képekre.

 

 

További média megjelenések:

A Bisnode nemzetközi szinten 1908 óta minősíti a cégeket megbízhatóságuk alapján és 1996 óta lehetőségek kapnak a vállalatok, hogy tanúsítvány formájában is megmutathassák partnereik számára, hogy elismert, hitelképes, megbízható vállalatok. A THERMOWATT Kft. 2014-ben kapta meg az AA minősítést, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75%-a rendelkezik, ez is bizonyítja, hogy velünk az üzleti kapcsolat kialakításának a pénzügyi kockázata nagyon alacsony.